NOS NieuwsAangepast

Finnen willen massaal 'homopostzegels' plakken

Het vooraf bestellen van de homo-erotische postzegels van Tom of Finland is de website Posti.fi fataal geworden. De servers konden de vele bezoekers niet aan, meldt de Helsinki Times.

Het velletje postzegels van Tom of Finland / Itella

Weg met die landschappen

Het Finse postbedrijf Itella zou in september een nieuwe postzegelreeks lanceren. Niet eentje met de mooiste Finse landschappen, maar met gespierde mannen in leren kostuums in pikante posities.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de postzegels vooraf besteld konden worden en dat trok massa's mensen naar de website. Om 14:00 uur kwam er een foutmelding op de website te staan en konden klanten de zegels niet meer bestellen.

Tom of Finland

De postzegels zijn een ode aan de kunst van Touko Laaksonen, beter bekend als Tom of Finland, hij is een begrip in de homokunstwereld. Zo maakte hij al talloze tekeningen van de mannenliefde, maar portretteerde hij ze ook in verschillende seksuele standjes.

Inmiddels is het probleem op de website weer opgelost en kan er gewoon weer besteld worden. Itella heeft beloofd het aantal bestellingen nauwlettend in de gaten te houden en extra postzegels bij te drukken als dat nodig is.

Door: Jeroen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl