NOS NieuwsAangepast

Wilders: premie is betaald

PVV-leider Geert Wilders zegt dat er altijd premie is betaald vanaf het moment dat de partij een pensioenregeling heeft. Hij reageert daarmee op een artikel uit de Volkskrant, waarin staat dat er jarenlang niets werd afgedragen voor de pensioenen.

De partij is volgens de krant pas vorig jaar begonnen met een regeling, waardoor er voor medewerkers een pensioengat is ontstaan van maximaal zes jaar. De PVV-medewerkers zijn in dienst van de Stichting Ondersteuning Tweede Kamerfractie Partij voor de Vrijheid.

Werkgevers zijn in principe niet verplicht om een pensioenregeling aan te bieden, tenzij er een afspraak is in de cao of als er een bedrijfstakregeling is.

In een sms laat Wilders weten: "Vanaf het moment dat we pensioenregeling hebben, hebben we uiteraard altijd premie betaald."

Boeteclausule

Over de boeteclausule is Wilders ook kort. "Is heel gebruikelijk en formaliteit want nog nooit iemand aan gehouden." Medewerkers die met vertrouwelijke informatie over de partij uit de school klappen riskeren een boete van 25.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl