"Van Gaal naar Manchester United"

Aangepast op

Bondscoach Louis van Gaal wordt volgend seizoen trainer van Manchester United, meldt De Telegraaf. Zodra Oranje klaar is op het WK in Braziliƫ, begint Van Gaal aan zijn nieuwe klus.

Een woordvoerder van Manchester United ontkent dat Van Gaal al een contract heeft getekend. "Er is niets te melden. We hebben geen nieuwe coach gecontracteerd. Zodra er nieuws is op dat front, zullen we dat naar buiten brengen.''

Volgens De Telegraaf vond twee weken terug het eerste gesprek plaats tussen United en Van Gaal. Die wilde pas over een contract praten, nadat het ontslag van Moyes zou zijn afgehandeld. Van Gaal krijgt bij Manchester United een budget van 100 miljoen euro om spelers aan te trekken, schrijft De Telegraaf.

"Nog niets definitief"

Van Gaal viert momenteel vakantie in Portugal en volgens De Telegraaf zijn daar ook de onderhandelingen gevoerd. Van Gaal zelf is niet bereikbaar voor een reactie. KNVB-persvoorlichter Kees Jansma heeft gisteren nog met Van Gaal gesproken. "Hij heeft tegen mij gezegd dat er nog niets definitief is. Er is wel wat gaande, maar hij verwachtte niet eerder dan volgende week wat meer te kunnen melden."

United moest op zoek naar een nieuwe trainer omdat het de Schot Moyes deze week ontsloeg. Die volgde begin dit seizoen zijn illustere landgenoot Sir Alex Ferguson op, maar de prestaties vielen tegen. Ryan Giggs maakt het seizoen af als speler/coach.

In de competitie staat de regerend kampioen slechts op de zevende plek en in de Champions League en de FA Cup werd de ploeg vroegtijdig uitgeschakeld.