Badmintonner Eric Pang is op de EK in het Russische Kazan doorgedrongen tot de kwartfinales. De Groninger, de nummer 29 van de wereld, rekende donderdag af met achtereenvolgens Giovanni Greco (BWF-119) en Pablo Abian (BWF-52).

Beide spelers wisten Pang een game af te snoepen, maar in de beslissende game werden ze ruim overvleugeld door de beste speler van Nederland.

Voor een plek in de halve finales moet de 32-jarige Pang afrekenen met Vladimir Ivanov. De Rus (BWF-46) had eerder dit toernooi verrassend de Duitse titelverdediger Marc Zwiebler uitgeschakeld. Pang won in 2010 op het Belgisch Open het enige eerdere duel met Ivanov in twee games.

Damesdubbels naar kwartfinales

Eefje Muskens en Selena Piek hebben de kwartfinales van het vrouwendubbelspel bereikt. Het als tweede geplaatste Nederlandse duo won gemakkelijk in twee games van de Duitsen Isabel Herttrich en Carla Nelte: 21-11, 21-10.

Samantha Barning en Iris Tabeling bereikten de laatste acht eveneens door een zege in recordtijd op het Griekse duo Panagiota Aslanidou en Irini Tenta (21-1, 21-5). De wedstrijd was binnen een kwartier klaar.

STER reclame