NOS Schaatsen Aangepast

Zware knieblessure Van Beek

Lotte van Beek kan zo goed als zeker een streep zetten door het komend schaatsseizoen. De 22-jarige rijdster van Team Corendon heeft tijdens een skivakantie een ernstige knieblessure opgelopen, waardoor ze voor vele maanden uitgeschakeld is.

Van Beek verrekte de knieband in haar rechterknie en scheurde de kruisband af. De schaatsster, die tijdens de Olympische Spelen van Sotsji brons veroverde op de 1.500 meter en goud won met de achtervolgingsploeg, moet door de blessure vrijwel de gehele zomertraining missen.

Doorgaans staat er voor de revalidatie van een dergelijke blessure zes tot negen maanden. Van Beek is echter strijdbaar: "Ik ben hoopvol. Ik leg me er niet bij neer. Ik ga proberen om komend seizoen te schaatsen. Ik weet alleen niet wanneer. Ik ga ervoor om bij de belangrijke wedstrijden in de winter weer volledig fit aan start te verschijnen."

Trainer Jan van Veen baalt van de blessure van zijn pupil. "Dit is natuurlijk een tegenvaller in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Het is een pittige blessure, ze zal een tijdje moeten revalideren. Uiteraard steunen wij als technische staf haar daar voor de volle 100% in", aldus Van Veen.

Toch was er ook goed nieuws voor Van Beek: de schaatsploeg van Corendon heeft haar contract met twee jaar verlengd.

STER reclame