NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Lichten politieauto's kunnen niet uit

De koplampen van een deel van de politieauto's kunnen niet uit. Dat heeft de Nationale Politie tegenover De Persdienst van de regionale dagbladen van Wegener bevestigd.

De politieauto's zijn in het donker altijd te zien, waardoor criminelen op de vlucht slaan. Dat zou al een aantal keer tot problemen hebben geleid.

Onbruikbaar

Op een weblog op de site van politievakbond ACP klaagt agent Ronald Jacobs dat onder meer de nieuwe hondenauto's "onbruikbaar" zijn bij nachtelijke surveillance. Volgens hem wordt het probleem niet snel verholpen.

"Tot grote frustratie van de collega's ontsnapte daardoor een inbreker, konden ze niet mee naar de aanhouding van een vuurwapengevaarlijke verdachte en escaleerde een inzet op de achterhand, omdat ze onbedoeld zichtbaar waren. En dat allemaal in één week", schrijft Jacobs.

Oplossing

Een woordvoerder van de Nationale Politie erkent dat de verlichting van een deel van de nieuwe wagenpark niet kan worden uitgezet. Om hoeveel auto's het gaat, wil de woordvoerder niet zeggen. Alleen dat meerdere eenheden "strubbelingen" hebben gemeld.

Volgens de woordvoerder is er inmiddels een oplossing voor het probleem: "Als agenten er last van hebben, kan de auto terug naar de garage. Daar wordt het opgelost".

STER reclame