NOS Voetbal Aangepast

Aboutaleb: Ajax-besluit ligt niet vast

Voor burgemeester Aboutaleb van Rotterdam staat nog niet vast dat de supporters van Ajax de komende drie jaar niet naar de Kuip kunnen komen voor wedstrijden tegen Feyenoord. Wat hem betreft liggen alle opties nog open. Ook Feyenoord laat zich in dergelijke bewoordingen uit.

Gisteravond maakte Ajax bekend dat de club heeft besloten ook de komende drie seizoenen zonder supporters naar uitwedstrijden in de Kuip te gaan. Het besluit is meegedeeld aan de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de KNVB en Feyenoord.

Aboutaleb zegt dat hiermee nog niets vastligt. Hij wil binnenkort om de tafel met Amsterdam, met de clubs en met de supportersverenigingen.

Curieus besluit

Ook Feyenoord wil eerst verder overleggen voor er een beslissing wordt genomen over het meenemen van supporters naar de Amsterdam Arena. De club spreekt van een curieus besluit van Ajax.

"Ajax denkt dat het kennelijk nog steeds niet verantwoord is om supporters van beide clubs toe te laten bij de wedstrijden. Het is echter wel een curieus besluit, omdat de ongeregeldheden van zondag niets te maken hebben gehad met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord", zei woordvoerder Raymond Salomon tegen RTV Rijnmond.

Begrijpelijk

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam noemt het besluit van Ajax begrijpelijk gezien de incidenten tijdens de bekerfinale van zondag in de Kuip. Amsterdam wil echter de consequenties nog bestuderen.

Een woordvoerder van de supportersvereniging van Ajax noemt het besluit jammer, maar logisch. Hij zegt dat Ajax een statement wil maken. Volgens hem is niet besloten dat Feyenoordsupporters niet mee mogen naar Ajax, maar zou het wel "een beetje gek" zijn als daar nu gesprekken over zouden komen.

Niet betrokken

Ook de KNVB begrijpt het besluit van Ajax, maar vindt het ook jammer. De bond bevestigt dat ze niet bij het besluit betrokken is geweest.

Een woordvoerder van Ajax wijst erop dat de afspraak om geen uitpubliek naar elkaars wedstrijden mee te nemen afliep. De supporters zouden alleen weer mee kunnen als de verhoudingen genormaliseerd waren. "De wanordelijkheden van zondag laten zien dat daarvan geen sprake is."

STER reclame