"Duurdere spitskaartjes averechts"

Aangepast

Reizigersorganisatie Rover denkt dat meer mensen met de auto naar hun werk gaan als de treinkaartjes in de spits duurder worden. De NS wil de prijzen in de spitsuren met 10 procent verhogen en de reizen in de daluren 12 procent goedkoper maken.

Rover-voorzitter Arriƫn Kruyt begrijpt dat de NS meer mensen in de daluren wil laten reizen, maar denkt dat de NS-plannen het verkeerde effect hebben. Volgens hem is het verstandiger om alleen de reizen in de daluren goedkoper te maken.

Verleiden

Kruyt zegt dat de NS met de maatregel geld wil verdienen, maar dat dat ook kan door met lagere prijzen meer mensen te trekken. "Daarom voeren ook grote bedrijven geregeld prijsverlagingen door om ervoor te zorgen dat ze meer klanten krijgen."

"De kunst is om de mensen te verleiden om van de trein gebruik te maken en dan is het niet wijs de prijs te gaan verhogen", aldus Kruyt.

Goede plannen

De reizigersorganisatie is wel te spreken over andere conceptafspraken die de NS met staatssecretaris Mansveld in de zogeheten concessie voor 2015-2025 heeft gemaakt.

Rover vindt het bijvoorbeeld goed dat er meer hsl-treinen gaan rijden en dat er meer treinen op het relatief drukke traject tussen Eindhoven en Amsterdam komen. Kruyt vraagt zich wel af of ProRail daar technisch in slaagt.

Op onze Facebook-pagina kunt u reageren op het nieuws over de tariefverhoging.

STER Reclame