Rechterhand Wilders stapt op

time icon Aangepast

PVV'er Stephan Jansen, lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland en beleidsmedewerker van Geert Wilders, stapt op. De Volkskrant heeft een brief in handen waarin Jansen aan zijn fractiegenoten uitlegt dat zijn vertrek het gevolg is van de Marokkanen-uitspraken van Wilders.

Jansen was sinds 2006 actief voor de PVV. In 2011 werd hij de persoonlijke medewerker van Wilders.

Wilders reageert op Twitter laconiek: "Weer een rechterhand van me vertrokken? Vlg mij ben ik de Nederlander met de meeste rechterhanden... :-)"

"Stem op PVV, stem op links"

In de brief schrijft Jansen dat de PVV zijn eigen cordon sanitaire heeft gecreƫerd. "De recente Marokkanen-uitspraken van onze politieke leider, de heer Wilders, hebben ervoor gezorgd dat onze partij nimmer meer serieus zal worden genomen", schrijft Jansen. "Geen enkele politieke partij wil nog met ons samenwerken."

Volgens de beleidsmedewerker is daardoor een stem op de PVV een stem op links geworden. "Partijen als de VVD en het CDA worden gedwongen om te kiezen voor links, omdat een acceptabele coalitiepartner op rechts ontbreekt."

Leegloop

Jansen schrijft daarnaast dat de PVV een steeds linksere koers is gaan varen. Dat is voor hem een tweede reden om op te stappen.

Hij denkt dat de linkervleugel van de partij de komende jaren het beleid nog verder gaat bepalen. Van het rechtse gedachtegoed is volgens Jansen weinig meer over, terwijl hij juist daarvoor naar de PVV kwam.

Jansen gaat als onafhankelijk Statenlid verder in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Volgens de Volkskrant is ook onder resterende medewerkers de onrust groot en is er achter de schermen van de PVV een leegloop op gang gekomen.

STER Reclame