NOS NieuwsAangepast

NZa paste info aan na kritiek VWS

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft gegevens over de financiële situatie van ziekenhuizen aangepast na kritische kanttekeningen van ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid. Minister Schippers schrijft dat aan de Tweede Kamer.

Vorige week kwam naar buiten dat in een conceptversie van een NZa-rapport over de ziekenhuizen de financiële situatie slechter was dan in de versie die uiteindelijk naar de minister en de Kamer is gestuurd. Dat er verschil was tussen de twee versies bleek uit de stukken in het dossier van klokkenluider Arthur Gotlieb.

Definitieve versie

Minister Schippers zei vorige week al dat ze alleen de definitieve versie van het rapport heeft gezien en dat ambtenaren wel vragen hebben gesteld over het concept.

Ze schrijft nu aan de Kamer dat de ambtenaren vragen hadden over twee tabellen die een vergelijking maken tussen de omzet met en zonder "transitiebedrag". "Bij de omzet zonder transitiebedrag leek het resultaat van de ziekenhuizen aanzienlijk lager, echter een dergelijke een op een relatie mag niet worden gelegd, omdat transitiebedragen gewoon onderdeel zijn van de omzet van ziekenhuizen", aldus Schippers.

Correctie

Volgens de minister heeft de NZa de inbreng van de ambtenaren gewogen en daarop besloten een correctie aan te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl