Fanclub Ajax: maatregel willekeurig

tijd van publicatie Aangepast

"Om eerlijk te zijn, het komt op mij nogal willekeurig over", zegt Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging Ajax. Hij reageert op het nieuws dat 400 Ajax-fans niet naar de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles mogen.

Dekker is bezorgd dat de verkeerde mensen worden gestraft. "Het is een heel grote groep personen. Ik moet op het politieonderzoek vertrouwen, maar het zou kunnen dat hier mensen tussen zitten die niets met het gooien van dat vuurwerk te maken hebben."

Hij benadrukt dat de supporters die wel vuurwerk hebben gegooid een stevige straf moeten krijgen. "Er zijn mensen in gevaar gekomen door dat vuurwerk. Het is op het veld gegooid, ook richting personen."

Slechte actie

Dekker heeft geen goed woord over voor de actie van de fans. "Dit is gewoon verschrikkelijk. Dit is zo slecht voor de club en voor het voetbal in het algemeen."

Het is ook slecht voor het imago van de voetbalsupporters, zegt Dekker. Zij worden nu over één kam geschoren met de hooligans. "Het is iets waar ik me al jaren druk om maak. Pak nou gewoon die mensen die dat iedere keer weer versjteren. Ik hoop dat dit nu eindelijk eens gaat gebeuren."

STER Reclame