NOS VoetbalAangepast

Duizenden bij rondvaart PEC Zwolle

Duizenden supporters hebben langs de Zwolse grachten de selectie en technische staf van PEC Zwolle toegejuicht tijdens een feestelijke vaartocht. De ploeg van trainer Ron Jans won gisteren de KNVB-beker door in de finale met 5-1 van Ajax te winnen.

De rondvaart ging van het Rodetorenplein naar de Hanekampbrug. De open boot met de spelers was versierd met blauwe en witte ballonnen en werd omringd door tientallen andere boten met fans. "Ik houd wel van een beetje relativeren, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei Ron Jans na afloop van de rondvaart.

Na de rondvaart volgde de huldiging van PEC op een podium in Park de Wezenlanden. Ook daar hadden zich vele duizenden blauw-witte fans verzameld. Nadat eerst alle spelers een voor een op het podium werden geroepen, volgde als laatste trainer Jans.

Vervolgens ging het feestje nog een tijdje door: er was een toespraak van de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer en Ron Jans zong, getooid met de burgemeestersketting, het lied "Ik ben een Zwollenaar".

Zondagnacht werd de selectie van PEC Zwolle bij thuiskomst uit Rotterdam ook al feestelijk onthaald door duizenden fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl