NOS NieuwsAangepast

"Vuurwerk al eerder stadion binnen"

De directeur van De Kuip in Rotterdam houdt er rekening mee dat het vuurwerk dat gisteren de bekerwedstrijd verstoorde al ver voor de wedstrijd is binnengesmokkeld.

Volgens Jan van Merwijk zou dat gebeurd kunnen zijn in de aanloop naar de bekerfinale van gisteren. "Ik sluit niet uit dat het vuurwerk al eerder het stadion is binnengekomen", zegt Van Merwijk.

"Ondanks het feit dat we voordat het stadion opengaat alles controleren. Het spul is ook niet zo groot, dus relatief makkelijk te verbergen."

Heeft u foto's of video van de ongeregeldheden? Mail die naar ooggetuige@nos.nl.

"Nooit eerder gezien"

Hij denkt dat de actie met het vuurwerk gecoördineerd was. "Wat ik zo verbazingwekkend vond, was dat Ajax-supporters met vuurwerk en fakkels gooiden richting hun eigen keeper. Dat is gedrag dat we nooit eerder gezien hebben", zegt Van Merwijk.

De directeur kan niet garanderen dat het bij een volgende wedstrijd niet weer misgaat. Volgens hem is de beveiliging niet 100 procent waterdicht. "Het is geen vliegveldcontrole, waarbij je volledig door scanners loopt en je bagage wordt gescand." Dat is volgens de directeur bij een voetbalwedstrijd niet te doen.

Onderzoek

Ooggetuigen zeggen tegen de NOS dat er nauwelijks gefouilleerd is bij aankomst in het stadion in Rotterdam. Ook zouden mensen bij het vertrek van de Arena in Amsterdam over hekken zijn geklommen door de chaos die daar ontstond.

Het stadion stelt een onderzoek in naar de vraag hoe het vuurwerk binnen kon komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl