Bekerfinale half uur gestaakt

De KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle is bijna een half uur lang gestaakt geweest. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde het duel in de vierde minuut stil nadat fans van Ajax vuurwerk op het veld hadden gegooid. Ajax was een minuut eerder op een 1-0 voorsprong gekomen. Nadat beide elftallen bijna een half uur in de kleedkamer hadden gezeten, werd het duel weer hervat.

Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat supporters van Ajax weer in de Kuip aanwezig zijn. Vanwege ordeproblemen in het verleden, mochten de fans uit Amsterdam vijf jaar lang niet in Rotterdam komen.

Al direct na het begin van de wedstrijd gooiden fans van Ajax - die nota bene achter het doel van hun eigen doelman Kenneth Vermeer stonden - veel vuurwerk en rookbommen op het veld. In eerste instantie werd het vuurwerk opgeruimd door stewards. Nadat Ajax in de derde minuut op 1-0 was gekomen door een doelpunt van Ricardo van Rhijn, gooiden de Amsterdamse fans opnieuw vuurwerk op het veld. Daarop staakte Nijhuis de wedstrijd.

Uiteindelijk won PEC Zwolle de bekerfinale met 5-1.