NOS NieuwsAangepast

SER: pak discriminatie op werk aan

De Sociaal-Economische Raad wil discriminatie op de werkvloer aanpakken. Een landelijke campagne over discriminatie en vooroordelen, voorlichting en trainingen voor werknemers en werkgevers en een grotere rol voor de Inspectie SZW bij klachten over discriminatie zijn een paar van de aanbevelingen die de SER doet.

Volgens de organisatie komt discriminatie van allochtonen, arbeidsbeperkten, homoseksuelen, vrouwen en ouderen vaak voort uit vooroordelen en is het vaak onbedoeld. Maar ook onbedoelde discriminatie moet bestreden worden, zegt de SER. Werkgevers, werknemers en de overheid moeten daarvoor samenwerken.

Diversiteitscharter

De SER wil dat er een diversiteitscharter komt, waarbij bedrijven zich vrijwillig kunnen aansluiten. In die charter moeten dan diversiteitsdoelstellingen staan waar bedrijven zich aan moeten houden.

Ook wil de SER dat ondernemingsraden zich inzetten voor het tegengaan van discriminatie, door spreekuren, anonieme meldingsmogelijkheden en vertrouwenspersonen.

Meer onderzoek

De SER, het overlegorgaan van werkgevers en werknemers, stelt dat er te weinig betrouwbare gegevens zijn over hoeveel er gediscrimineerd wordt. De overheid moet dat daarom beter gaan onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl