NOS NieuwsAangepast

Website tegen cyberpesten

Het ministerie van Onderwijs heeft een website tegen online pesten gelanceerd: Digitaalpesten.nl. Het is de bedoeling dat de site 'eerste hulp' biedt aan slachtoffers. Er is onder meer een forum waarop kinderen, ouders en leraren met elkaar over online pesten kunnen discussiëren.

De website is onderdeel van een groot plan van aanpak tegen cyberpesten, dat het ministerie vorig jaar met Kinderombudsman Dullaert heeft opgesteld omdat het probleem steeds groter werd.

Eerste stap

Vanaf 2015 moeten alle scholen in Nederland een anti-pestprotocol hebben. "Maar ook kinderen moeten beter geïnformeerd worden", vertelt Roos Moggré van het Jeugdjournaal, die bij de presentatie van de website was. "En dit is een eerste stap."

Twee op de tien kinderen heeft weleens te maken gehad met digitaal pesten. "En het grote probleem is dat dat maar door- en door- en doorgaat", zegt Moggré. "Als je vroeger op het schoolplein gepest werd, dan kon je naar huis en was je veilig. Maar nu heb je je mobiele telefoon continu bij je en je computer staat in de woonkamer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl