Real klopt Barça in bekerfinale

Aangepast

Real Madrid heeft voor de negentiende keer de Copa del Rey veroverd. In de finale in Valencia, die wat laat op gang kwam, werd recordwinnaar Barcelona (26 bekers) met 2-1 verslagen.

De Koninklijke (die aantrad zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo) kende een goede start en na twee gemiste kansen van Gareth Bale zorgde Ángel di María voor de openingstreffer. Hij was het eindpunt van een razendsnelle counter en had het geluk dat doelman Jose Manuel Pinto er niet al te best uitzag.

Vervolgens nam Barça de regie enigszins aarzelend over, maar tot veel kansen leidde dat aanvankelijk niet. Voor rust kwam het niet verder dan een schotje van Lionel Messi dat naast ging.

Hoofdrol Bartra

Na ruim een uur kwam Barcelona plots op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Marc Bartra ongehinderd binnen. De 1-1 bleek de aanzet voor een sterke periode van de Blaugrana. Die hield echter abrupt op toen Bale Bartra er kinderlijk eenvoudig uitliep en, na een rush van vijftig meter, de bal tussen de benen van Pinto doorschoof.

Barcelona zette vervolgens alles op alles, maar kwam niet verder dan een schot van Neymar op de paal en moet nu vrezen voor een seizoen zonder prijzen.

STER Reclame