Hauser Fotograaf des Vaderlands

time icon Aangepast

Koen Hauser is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Dat heeft de organisatie van de Fotoweek bekendgemaakt in Amsterdam. Die wil met de benoeming het vak fotografie bij het brede publiek onder de aandacht brengen.

Hauser (1972) volgt Ilvy Nijokiktjien op, die vorig jaar de eerste Fotograaf des Vaderlands werd. Hauser werkt als beeldend kunstenaar en als fotograaf in opdracht van bladen. Zo maakte hij foto's voor Volkskrant Magazine, LINDA, Esquire USA en andere tijdschriften.

Georgina Verbaan

De organisatie van de Fotoweek noemt Hauser een voorbeeld voor de fotografie. "Door zijn onderzoekende houding maakt hij mensen bewust van de betekenis van fotografie in hun leven.

Zijn werk valt vooral op door de digitale bewerkingen. "In zijn werk schuwt Hauser niet om moderne technieken te gebruiken en zo de werkelijkheid naar zijn hand te zetten", zegt de organisatie.

Een voorbeeld hiervan is de foto die hij maakte van actrice Georgina Verbaan. Hij bewerkte haar gezicht voor een poster over een tentoonstelling van museum Boerhaave over anatomische modellen.

Geluksmomenten

Voor de Fotoweek zal Koen Hauser zich bezighouden met het thema "Kijk! Mijn geluk". De vastgelegde geluksmomenten zullen door hem worden bewerkt tot glamourfoto's.

De Fotoweek, georganiseerd door fotografiemuseum Foam en het Nederlands Fotomuseum, duurt van 12 tot en met 21 september.

STER Reclame