NOS NieuwsAangepast

Zaak-Demmink "is niks, wordt niks"

"Ik ben overtuigd van de onschuld van Demmink. Het was niks, is niks en wordt niks". Dat zei minister Opstelten van Veiligheid en Justitie in een reactie op de getuigenis van een oud-politieman in de zaak rond de oud-topman van justitie.

Oud-politieman Broersma verklaarde vanochtend in de civiele zaak rond Demmink dat zijn toenmalige chef ervoor heeft gezorgd dat een onderzoek naar georganiseerd kindermisbruik door een paar hooggeplaatste mensen voortijdig werd afgeblazen.

Duiding

Opstelten heeft wel aan het college van procureurs-generaal "een duiding" gevraagd over de getuigenis van Broersma. Hoewel Opstelten "geen reden om te twijfelen" heeft aan de onschuld van Demmink, "ook niet op grond van de getuigenis van vanochtend", is het "altijd goed om een duiding te hebben om de zaak te kunnen plaatsen".

Hij benadrukte dat hij er voor staat "dat het Openbaar Ministerie volledig zijn onderzoek kan doen".

De minister zei verder dat hij en zijn voorgangers altijd conclusies over Demmink hebben getrokken "op basis van de feiten". Vandaag was de laatste dag van de voorlopige getuigenverhoren in de civiele procedure. Het getuigenverhoor is een initiatief van de stichting De Roestige Spijker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl