Het graf van het echtpaar Kröller-Müller is deze maand een aantal keren te bezoeken. Nationaal Park De Hoge Veluwe organiseert bij hoge uitzondering wandelingen langs het monument.

Het dubbelgraf op de Franse Berg is normaal niet toegankelijk voor het publiek. Omdat het recentelijk is gerestaureerd, wordt er nu een uitzondering gemaakt.

Het graf van rode steen is afgelopen maand gereinigd, de bronzen opschriften zijn opnieuw bevestigd en beschadigingen zijn hersteld. Elke donderdag en zaterdag in april is het te bezoeken.

Jagen

De Hoge Veluwe is ontstaan uit het landgoed van zakenman Anton Kröller, die aan het begin van de vorige eeuw grote stukken land kocht om te jagen.

Toen het slechter ging met zijn bedrijf in de jaren 20 en 30, werd het landgoed overgedragen aan een stichting. Ook voor de kunstcollectie van zijn vrouw Hélène werd een stichting opgericht, waaruit later het Kröller-Müller Museum ontstond.

Hélène overleed in 1939 en werd begraven op een door haar uitgekozen plek in het park. Twee jaar later werd haar man bijgezet.

STER reclame