NOS NieuwsAangepast

"Optie van een misdrijf komt dichtbij"

De zoektocht naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen blijft doorgaan, maar de actieve zoektocht wordt wel stopgezet. De Panamese hulpdiensten reageren alleen nog op tips en aanwijzingen. Het Nederlandse politieteam gaat vooral digitaal onderzoek doen naar het internetgebruik van de twee.

Bij de ouders van Kris komt de beslissing hard aan. "Het is makkelijker om te denken dat ze verdwaald zijn, dan dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden. De optie van een misdrijf komt dichterbij door deze beslissing. Dat is heel moeilijk."

Martijn, de broer van de vermiste Lisanne, wil niet geloven dat de autoriteiten de zoektocht gaan afschalen. "Ik zou willen dat ze doorgaan, het liefst nog twee of drie weken. Maar dit is de realiteit, we wisten dat het ging komen."

Geen nalatigheid

De families zijn tevreden met de manier waarop het onderzoeksteam wordt geleid. "De Nederlandse politieman die hier is regelt de zaken en geeft ons elke dag updates. Er zijn geen redenen om te denken dat de politie hier nalatig is geweest op wat voor manier dan ook."

De ouders van Kris sluiten zich daarbij aan. "Als je kijkt wat er hier door de politie en reddingsorganisaties gebeurt, dan is dat ontzettend veel. Ook staan we in nauw contact met mensen uit de buurt zodat we elk nieuwe detail meteen weten."

Mis

Beide families weten nog niet wanneer ze terugkeren naar Nederland. Martijn: "Het is afwachten. Als er niks nieuws is zullen we eind deze week of begin volgende week terugvliegen naar Nederland."

De ouders van Kris blijven in ieder geval tot donderdag, dan wordt er een mis opgedragen voor Kris en Lisanne. "We zijn daarbij aanwezig en hopen dat het helpt", aldus de moeder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl