NOS VoetbalAangepast

Koeman: moeten meer scoren

Feyenoord heeft in de strijd om plek twee in de eredivisie drie belangrijke punten veroverd door met 2-0 bij PSV te winnen. Na de wedstrijd overheerste bij Feyenoord-coach Ronald Koeman vooral het gevoel dat zijn ploeg meer doelpunten had moeten maken.

"Er had een hogere score in gezeten. We hadden voor rust al de tweede moeten maken", zei Koeman, daarmee doelend op twee levensgrote kansen die spits Graziano Pellè om zeep hielp.

Ajax achterhalen?

Met zes punten achterstand en nog twee wedstrijden te gaan is Feyenoord theoretisch nog in staat koploper Ajax te achterhalen, maar erg waarschijnlijk is dat scenario niet. Toch had het volgens Koeman allemaal anders kunnen zijn dit seizoen.

"In een aantal wedstrijden hebben wij niet het rendement gehad dat wij wel de laatste weken hebben. We hebben veel punten onnodig verspeeld, maar 'als' telt niet in het leven, want dan hadden we echt meegedaan."

Janmaat: na 0-2 gespeeld

Daryl Janmaat besliste in de tweede helft de wedstrijd door met een weergaloze knal de 2-0 binnen te schieten. "Hij kwam lekker op een goede hoogte, ik probeer hem op goal te schieten en hij gaat er fantastisch in. Ik had wel meteen het gevoel dat ik hem goed raakte."

De meer aanvallende rol die hij vervulde in de 5-3-2-strategie waarmee Feyenoord aantrad, leek Janmaat op het lijf geschreven. Hij stond geposteerd als rechtsback, maar was veelvuldig op de helft van PSV te vinden. "Je hebt veel meer ruimte, je kan veel meer gaan. Voor mij is dit de ideale positie, voor een aanvallende back is het wel lekker omdat je veel meters kan maken en je je veel met het spel kan bemoeien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl