RKC thuis niet langs PEC

RKC Waalwijk is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Directe degradatie blijft daardoor dreigen voor de Brabantse ploeg.

Na een erg rommelig begin bouwde RKC gaandeweg een overwicht op en een voorsprong bij rust voor de Waalwijkers zou verdiend zijn geweest. De beste kans was voor Jean David Beauguel. De Fransman dacht koppend te gaan scoren, maar doelman Diederik Boer tikte de bal net voor zijn hoofd weg.

RKC was eerder goed weggekomen bij een charge van Prince Désir Gouano binnen de zestien meter op Jesper Drost. Arbiter Pieter Vink zag er geen strafschop in. De Waalwijkers mochten ook niet klagen, toen Ryan Thomas vlak voor de rust op de lat schoot.

Na rust ging RKC in een hoger tempo op zoek naar de drie 'reddende' punten. De beloning kwam in de vorm van een raak, geplaatst schot van invaller Daniel de Ridder. Zwolle bleef de betere ploeg en de 1-1 van Mateusz Klich kwam uit de lucht vallen. De Pool schoot na een sterke loopactie raak.

Kansen kwamen er vervolgens over en weer: Joost Broerse had bijna succes uit een vrije trap, Kenny Anderson schoof de bal net naast. Vooral de counters van RKC waren gevaarlijk, maar die strandden steeds door een slordige pass of een mislukt schot. Een doelpunt hing in de spannende slotfase in de lucht, maar het nagelbijten van de Waalwijkse toeschouwers bleef onbeloond.