1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Laatste kans PSV tegen Feyenoord

De inzet bij PSV-Feyenoord is duidelijk. Naast prestige, gaat het voornamelijk om de tweede plaats in de eredivisie en het daarbij behorende ticket voor de voorronde van de Champions League. Feyenoord heeft verreweg de beste papieren.

Als de Rotterdammers winnen in Eindhoven, hebben ze alleen FC Twente nog over als concurrent in de strijd om de tweede plaats. Vitesse, dat verloor bij SC Cambuur, en PSV maken dan geen kans meer. Bovendien dwarsboomt Feyenoord bij winst het titelfeest van Ajax, ook niet onbelangrijk in Rotterdam.

PSV moet winnen om nog in de race te blijven voor de tweede plaats, maar in dat geval zou Feyenoord nog wel vier punten voor staan.

Niet te nemen vesting

Feyenoord is in vorm met zes overwinningen op rij en won eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 3-1, maar Eindhoven is de afgelopen jaren een niet te nemen vesting gebleken voor de Rotterdammers.

PSV verloor tien jaar geleden voor het laatst een thuisduel met Feyenoord in de eredivisie. Op 14 maart 2004 werd het 0-1 door een goal van Ebi Smolarek. Sindsdien won PSV zeven keer (onder meer met 10-0 in oktober 2010) en werd het twee keer gelijk.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl