Fleur Agema van de PVV noemt het "dieptriest" dat ze wat de Abvakabo betreft niet welkom is op een zorgmanifestatie vandaag in Den Haag. Volgens vakbondsbestuurder Lillian Marijnissen is dat het gevolg van FNV-beleid na de "minder minder"-opmerkingen over Marokkanen op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Agema ontving twee dagen na die verkiezingen een uitnodiging van de Abvakabo voor de manifestatie van vandaag. Maar afgelopen donderdag kreeg ze te horen dat ze toch niet welkom was. In een brief aan haar staat dat het bestuur van de FNV de uitspraken van de PVV-leider op 19 maart als grensoverschrijdend en discriminerend ziet en besloten heeft geen vertegenwoordigers van de PVV meer uit te nodigen.

Grondbeginselen

"Jammer dat de FNV mij nu op basis van mijn politieke gezindheid uitsluit, dat zou je op basis van artikel 1 van de Grondwet ook als discriminatie kunnen opvatten", aldus Agema.

Agema zegt dat er onder haar achterban ook Abvakabo-leden zijn.

Een woordvoerder van de FNV zegt dat Agema niet op haar politieke gezindheid wordt buitengesloten maar vanwege discriminatie. De bond verweert zich vanuit de grondbeginselen tegen discriminatie. De politiek leider van de PVV is een grens overgegaan "en dat ervaren we als discriminerend en haatzaaiend".

STER reclame