NOS Nieuws Opmerkelijk Aangepast

Worp bierflesje in DWDD onderzocht

De waterpolitie in Amsterdam is een onderzoek gestart naar aanleiding van een filmpje in De Wereld Draait Door gisteravond. Daarin was te zien hoe Jakhals Erik Dijkstra een bierflesje van grote hoogte gooit op een rondvaartboot van de stichting Zonnebloem. Het flesje mist een vrouw die aan boord was ternauwernood.

De stichting is enorm geschrokken van het incident. Directeur Noud van Rooij is woedend en noemt de actie volledig gestoord.

Excuses

Dijkstra heeft uitgebreid zijn excuses aangeboden aan De Zonnebloem. Hij vindt zijn actie ongelooflijk stom en gaat diep door het stof. De excuses zijn door de directeur aanvaard.

De stichting wilde ook een spijtbetuiging van de programmamakers. Zij zijn volgens De Zonnebloem ook deels verantwoordelijk, omdat zij hebben besloten om het filmpje uit te zenden. De hoofdredacteur van De Wereld Draait Door heeft namens het programma haar excuses aangeboden aan de directeur van De Zonnebloem.

Geen aangifte

De Zonnebloem doet geen aangifte van het incident. De stichting heeft het overwogen, maar omdat de politie al een onderzoek is gestart, ziet De Zonnebloem daarvan af.

STER reclame