Kostic drukt NAC dieper in zorgen

Dankzij een doelpunt van Filip Kostic in blessuretijd heeft FC Groningen een geflatteerde 2-1 thuiszege geboekt op NAC Breda. De Brabanders, die als nummer vijftien nog niet veilig zijn, verdienden een punt, maar verlieten de Euroborg met lege handen.

Voor de rust bleven grote kansen uit; schoten uit de tweede lijn vlogen naast of over het doel. Vlak voor rust schoot NAC-aanvaller Stipe Perica tegen doelman Marco Bizot aan, waarna zijn rebound door Hans Hateboer werd gekeerd; de bal leek over de lijn, maar de arbitrage zag er geen treffer in.

Knappe gelijkmaker Perica

Vlak na rust werd Kostic (die ook voor rust voor de meeste dreiging had gezorgd) neergelegd door Gill Swerts; Nick van der Velden benutte de penalty. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel een kwartier voor tijd. Perica nam de bal knap aan met de borst en schoof de bal langs Bizot.

Groningen dicht bij play-offs

Gesterkt door de treffer gingen de Bredanaars op jacht naar meer. De ploeg verzuimde te profiteren toen Groningen-verdediger Lorenzo Burnet volledig langs de bal maaide en zag tot zijn opluchting dat Kostic terecht geel kreeg toen hij met een schwalbe een penalty trachtte te versieren. In de extra tijd ging het toch nog mis voor NAC. Kostic trok naar binnen, ontdeed zich daarbij van twee verdedigers en schoot hard raak. Voor Groningen is deelname aan de play-offs om Europees voetbal nu heel dichtbij.