NOS NieuwsAangepast

Meer scholen boos op RTL

Drie middelbare scholen zijn boos op RTL over beelden die in het geheim zijn gemaakt voor een tv-programma over pesten. Vorige week eiste een school in Hoogvliet al dat de beelden niet gebruikt zouden worden, nu zijn er nog twee scholen die bezwaar maken.

De makers van het programma hebben jongeren die gepest werden zelf laten filmen op school, met een verborgen camera. Het Einstein Lyceum in Hoogvliet noemde die beelden stigmatiserend en stelt dat RTL sensatie zoekt. De school maakt later vandaag bekend of ze naar de rechter stapt.

Goes

Ook Het Goese Lyceum in Goes en scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen hebben er problemen mee dat er stiekem bij hen op school is gefilmd. Het Noordik zegt "verbolgen en geschrokken" te zijn. De school heeft gezegd dat RTL de beelden toch mag gebruiken, maar geen enkel kind mag zonder toestemming in beeld worden gebracht.

De school in Goes zegt ook gedreigd te hebben met een gang naar de rechter. Daarop zou RTL hebben toegezegd de beelden niet uit te zenden.

RTL en producent Skyhigh willen niet zeggen op hoeveel scholen er is gefilmd voor het pest-programma. Later vandaag komen ze met een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl