Een oud-fractievoorzitter van de PvdA in Delfzijl wordt verdacht van fraude. De man heeft volgens RTV Noord 3850 euro uit de partijkas gehaald. De lokale PvdA-fractie en de gemeente hebben aangifte tegen hem gedaan.

Het geld was door de gemeente aan de PvdA in Delfzijl gegeven voor 'ondersteuning van werkzaamheden'. Uit de jaarrekeningen van 2012 en 2013 blijkt dat de PvdA-fractie het bedrag niet heeft gebruikt en daarom had het aan de gemeente teruggegeven moeten worden.

Volgens de huidige fractievoorzitter van de PvdA in Delfzijl heeft de man bekend dat hij geld van de partij achterover heeft gedrukt.

Volkskredietbank

De 66-jarige verdachte was tot de laatste verkiezingen raadslid. Hij hield zich in de gemeente bezig met onder meer financiën, belastingen en de Volkskredietbank.

Tegen RTV Noord heeft hij gezegd dat hij het geld dringend nodig had voor privé-omstandigheden. "Er schuilt een heel verhaal achter waar ik verder niet op in wil gaan", zegt de oud-fractievoorzitter tegen de regionale omroep. De man zegt dat hij op korte termijn alles terugbetaalt.

STER reclame