Been na 26 jaar geïdentificeerd

Aangepast

Het coldcase-team van de politie in Den Haag heeft een been geïdentificeerd van een man die in 1986 is verdwenen. Het lichaamsdeel spoelde maanden later aan bij Terschelling, maar toen kon niet worden vastgesteld van wie het been was.

De toen 45-jarige man vertrok in 1986 met de fiets van huis in de regio Den Haag. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen. Er werd wel een afscheidsbrief gevonden.

De dochter van de man vroeg de politie eind vorig jaar om het dossier nog eens te bekijken. De vrouw stond DNA af. Het materiaal werd vergeleken met het DNA van ongeïdentificeerde personen en er was een match met het been dat in 1987 was aangespoeld bij Terschelling.

Rust geven

Het been is destijds begraven tussen andere onbekende drenkelingen. Of het daar begraven blijft, moet de familie beslissen.

De politie hoopt dat deze zaak meer nabestaanden van langdurig vermiste personen stimuleert om DNA af te staan. Volgens de politie is de kans op succes klein, maar als het lukt kan het rust geven bij nabestaanden.

STER Reclame