NOS NieuwsAangepast

George W. schildert oud-collega's

De Amerikaanse oud-president George W. Bush heeft weer nieuwe schilderijen laten zien. Na een paar gewaagde portretten van zichzelf en zijn honden zijn nu 24 wereldleiders aan de beurt. Met 'The spirit of friendship' vereeuwigde Bush zijn oud-ambtgenoten. Bush onthult zijn nieuwe schilderijen in een tv-interview met zijn dochter, Jenna Bush Hager.

In zijn collectie kunstwerkjes zitten portretten van onder anderen Tony Blair, Vladimir Poetin, de dalai lama, Angela Merkel en Hamid Karzai.

Niemand heeft zijn of haar portret nog te zien gekregen, maar Bush maakt zich geen zorgen. Bush: "Ik denk dat ze zeggen: wow, George Bush is een schilder." Bush wil zijn onwetende modellen in ieder geval niet beledigen: "Ik waardeer ze als leiders en ik wil een poging wagen om mensen te laten zien hoe ik over ze denk."

Teken-app

De oud-president vond zijn passie voor schilderen via een teken-app: hij stuurde snel in elkaar geflanste tekeningetjes naar zijn familie en kreeg de smaak te pakken. Daarna stapte hij over naar olieverf. Hij begon bij zichzelf, en niet zo maar, maar direct naakt in de badkuip en naakt onder de douche.

Zijn docent was enthousiast volgens Bush: "Er schuilt een Rembrandt in je, het is jouw taak om hem los te laten, zei ze." Zelf weet hij het nog zo net niet: "Ik was een beetje huiverig om de schilderijen naar buiten te brengen, omdat ik geen geweldig artiest ben."

Dat hield hem toch niet tegen; de portretten van de wereldleiders zijn te bekijken in de George W. Bush Presidential Library and Museum in Dallas, Texas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl