Doelman Noring naar Heerenveen

time icon Aangepast

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Viktor Noring. De Zweedse doelman komt over van het Noorse Bodø/Glimt en tekent een contract voor twee jaar.

De 23-jarige Noring kwam in 2011 één keer uit voor het Zweedse nationale team. In 2013 werd hij nog door Trelleborgs FF verhuurd aan Celtic, maar daar kwam hij niet aan spelen toe.

Noring wordt na Kristoffer Nordfeldt de tweede Zweedse doelman in de selectie van Heerenveen. Nordfeldt heeft echter te kennen gegeven de club te willen verlaten. De huidige tweede doelman van Heerenveen, Brian Vandenbussche, heeft een aflopend contract. Hij zou op het punt staan een overeenkomst te tekenen bij AA Gent.

Noring is pas volgend seizoen inzetbaar, maar traint wel al mee met de Friese club. "Ik heb een poosje niet gekeept en gebruik de komende periode om weer in conditie te komen", aldus de Zweed. "Eigenlijk is dit ideaal. Ik heb tijd om de club en de mensen te leren kennen en een huis te zoeken, mijn leven te organiseren. Dan hoef ik me daar in juni niet druk over te maken en kan ik me helemaal op voetbal focussen".

STER Reclame