NOS NieuwsAangepast

Verkoop aanhangwagens trekt aan

De verkoop van aanhangwagens is voor het eerst in jaren gestegen. In het eerste kwartaal zijn er in Nederland bijna 3700 verkocht. Dat is 13 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens brancheorganisatie Bovag laten de cijfers zien dat de economie opkrabbelt.

Dieptepunt

De verkoop van aanhangwagens daalde sinds 2008, met vorig jaar als dieptepunt. Bovag ziet nu een trendbreuk.

"De bedrijfstak heeft zware jaren achter de rug en is flink geraakt door de crisis. Het hield niet over. Veel ondernemers raakten de helft van hun omzet kwijt", zegt woordvoerder Tom Huyskens. "Na 5 jaar malaise gaat de lijn eindelijk weer omhoog. Ondernemers hebben er weer vertrouwen in."

Lichtpuntjes

Volgens Bovag zijn er over de hele linie lichtpuntjes. "Vooral in de bouw is jarenlang beknibbeld op de kosten. Nu zien we dat ze weer gaan investeren. De bouwers, de aannemers en de klussers, maar ook hoveniers en transporteurs komen weer naar de showroom."

"Ook de verkoop van boottrailers en paardentrailers stijgt", zegt Huyskens. Opvallend is dat de marktleiders allemaal Brabants zijn. Hapert en Saris uit Hapert, Henra uit Overloon en Anssems uit Rijen. Met z'n vieren hebben ze bijna de helft van de markt in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl