Kaartjes voor een lezing van de beroemde Britse wetenschapper Stephen Hawking in Utrecht waren vanavond binnen een minuut uitverkocht. De Utrechtse studievereniging A-Eskwadraat heeft de lezing, op 23 mei, georganiseerd.

Er waren 500 kaartjes beschikbaar en volgens de studievereniging waren ze "in no time" weg. Het was de bedoeling om de kaartverkoop vorige week zaterdag te houden, maar door de vele geïnteresseerden ging de website van A-Eskwadraat meteen plat. Er werd besloten om het vanavond opnieuw te proberen, maar dan via de site Ticketmaster.

Lezing

Het is nog niet duidelijk waarover de lezing van Hawking in het Beatrixtheater gaat. Volgens de studievereniging houdt Hawking alle opties open. "Maar er is een kans dat hij gaat praten over hoe we het universum kunnen zien als een hologram."

De Britse wetenschapper verzorgt de openingsspeech van Plancks, de eerste internationale theoretische natuurkundewedstrijd voor studenten. Het gebeurt niet vaak dat Hawking in Nederland is. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van zwarte gaten, het heelal en kosmologie.

Stephen Hawking heeft de ziekte ALS en is daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Omdat zijn stembanden niet meer werken, praat hij via een spraakcomputer. Naast publiekstrekker Hawking spreken ook de Utrechtse Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft en de Duitse experimenteel natuurkundige Immanuel Bloch.

STER reclame