NOS NieuwsAangepast

Agema doet aangifte tegen PvdA'ers

PVV-Kamerlid Fleur Agema gaat vrijdag aangifte doen tegen partijleider Samsom en voorzitter Spekman van de PvdA. Dat zei de nummer twee van de PVV in het tv-programma Een op Een.

Agema hoopt dat zo veel mogelijk mensen zullen volgen. "Minimaal 5000 want dit is echt een situatie van oog om oog, tand om tand."

Absurd

Het PVV-Kamerlid noemt de aangiftes tegen Geert Wilders absurd. "Ik maak me zorgen over hoe lang we nog een mening mogen hebben."

Vandaag bleek dat bij justitie meer dan 5000 aangiftes zijn binnengekomen tegen de PVV-leider na zijn uitspraken over Marokkanen. Wilders roept in een reactie Nederlanders op aangifte te doen tegen PvdA-leider Samsom en PvdA-voorzitter Spekman. Hij doet dat zelf niet.

Volgens Wilders zijn de PvdA-kopstukken in hun uitspraken over Marokkanen veel verder gegaan dan hij. Wilders wijst daarbij op interviews die de twee in het verleden hebben gegeven.

Paniek

Volgens minister Asscher (PvdA) is er sprake van paniek bij de PVV. De partij van Geert Wilders slaat volgens hem wild om zich heen, zei hij in het tv-programma Nieuwsuur. Hij reageerde op de oproep van Wilders om tegenaangifte te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl