Matig Feyenoord pakt dure punten

Aangepast

Een matig spelend Feyenoord heeft in de strijd om de tweede plaats een even gelukkige als belangrijke 2-1 zege geboekt bij Heracles Almelo. Door de overwinning hebben de Rotterdammers nu vier punten voorsprong op FC Twente, Vitesse en PSV.

Feyenoord begon slordig en Heracles kwam verdiend op 1-0: Iliass Bel Hassani kapte Daryl Janmaat uit en passeerde Erwin Mulder met een schuiver. Na een half uur werd Feyenoord voor het eerst gevaarlijk. Remko Pasveer redde knap met de voet bij een van richting veranderde inzet van Jean-Paul Boëtius, maar was een minuut later kansloos bij een kopbal van Mitchell te Vrede.

Feyenoord gelukkig op voorsprong

Niet veel later kopte Te Vrede op de paal en vlak voor rust raakte de stand-in van de geschorste Graziano Pellè de bal helemaal verkeerd; die kwam bij toeval voor de voeten van Tonny Vilhena terecht, die Feyenoord op voorsprong schoot.

Feyenoord begon aardig aan de tweede helft en na een fout van Pasveer kopte Te Vrede naast. Daarna was het woord weer aan Heracles, dat in het laatste halfuur heer en meester was. Na een fout van Terence Kongolo kwam Bel Hassani oog in oog met Mulder te staan, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Even later leek Matthew Amoah van dichtbij voor 2-2 te zorgen, maar nu redde Mulder bekwaam.

STER Reclame