Ook Twente klopt Frasers ADO niet

FC Twente heeft in de strijd om de tweede plaats twee punten laten liggen. In eigen huis bleef het steken op 1-1 tegen ADO Den Haag, dat ook in het achtste duel onder trainer Henk Fraser ongeslagen bleef.

De Hagenaars waren niet gekomen om het publiek te vermaken. ADO smeedde een muur rondom het eigen doel en liet de thuisploeg de bal. Aanvankelijk sorteerde die tactiek geen succes: al na negen minuten leidde een mooie aanval tot de openingstreffer van Felipe Gutiérrez.

De 1-0 veranderde niets aan het spelbeeld. Twente bleef aanvallen, maar verprutste de kansen die het kreeg op de 2-0. Twee keer lag de bal er wel in, waarna de vlag van de grensrechter omhoog ging.

Twente ziet rood

In het laatste halfuur ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Eerst wurmde de Haagse spits Michiel Kramer zich voor Rasmus Bengtsson, waarna de Zweed aan de noodrem trok en rood kreeg. Vervolgens moest scheidsrechter Kevin Blom het ontgelden bij het thuispubliek.

De sfeer werd er niet beter op toen Kramer met een puike kopbal de gelijkmaker verzorgde. Uiteindelijk werd het Luc Castaignos allemaal een beetje te veel. De aanvaller stond op een voet van zijn tegenstander en moest ook met rood het veld verlaten.

Nu was het de beurt aan ADO om de aanval te zoeken, maar de laatste minuten leverden geen Haagse zege meer op. Dat zou ook wel heel veel te veel van het goede zijn geweest.