Ajax maakt geen fout in Waalwijk

Aangepast

Ajax is opnieuw een stap dichter bij zijn 33ste landstitel gekomen. De ploeg van coach Frank de Boer nam in Waalwijk gemakkelijk de punten mee bij RKC (2-0) en kan aanstaande zondag kampioen worden als het wint bij Vitesse én Feyenoord punten verspeelt.

Reuzendoder begint slap

De Waalwijkers hadden zondag een belangrijke zege geboekt bij hekkensluiter Roda JC, maar hebben de punten nog altijd hard nodig in hun strijd tegen degradatie.

De ploeg van coach Erwin Koeman, die thuis PSV (2-0), Feyenoord (1-0) én Vitesse (4-2) had verslagen, begon echter veel slap en legde de aanstaande kampioen lange tijd geen strobreed in de weg. Ajax kreeg veel ruimte, mocht veelal ongehinderd combineren en hoefde niet eens een hoog tempo te hanteren om gevaarlijk te worden.

Veltman en Klaassen scoren

Joël Veltman kon na een kwartiertje ongehinderd raak koppen uit een hoekschop van Lasse Schöne. Nog voor het half uur was het duel gespeeld. Na een lange combinatie werd Davy Klaassen aangespeeld en de middenvelder passeerde keeper Arjan van Dijk met een diagonaal schot in de lange hoek (0-2).

Tussen de twee Amsterdamse treffers had Romeo Castelen voor het enige Waalwijkse gevaar gezorgd. De aanvaller draaide behendig weg bij Stefano Denswil, maar besloot zijn actie met een rollertje. Jasper Cillessen had echter nog grote moeite met de slappe inzet die richting doel hobbelde.

Zomeravondvoetbal na rust

De thuisploeg beet vervolgens wel meer van zich af, maar tot kansen leidde dat niet. In de tweede helft probeerde RKC het ook wel, maar het staat niet voor niets op de zestiende plaats. Ajax, dat geen haast maakte om de score verder op te voeren,maar wel enkele beste kansen op de 3-0 kreeg, bleef eenvoudig overeind. De tweede helft was het aanzien nauwelijks meer waard en had het vertoonde spel veel weg van zomeravondvoetbal.

STER Reclame