NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Vlaamse jongeren interviewen paus

Vijf Belgische jongeren hebben de paus geïnterviewd. Het is de eerste keer dat Franciscus een vraaggesprek had met jongeren.

De vijf gingen buiten de persdienst van het Vaticaan om en richtten hun interviewaanvraag direct aan de paus. Die ging er tot hun verbazing mee akkoord, meldt de Vlaamse omroep VRT.

De Belgen namen vorig jaar deel aan de Wereldjongerendagen, maar zijn niet allemaal gelovig. De paus ontving de vijf in een van zijn privévertrekken en sprak drie kwartier met hen.

Openheid

Het interview is erg bijzonder, zegt de Vlaamse kerkjurist Rik Torfs. De paus geeft zelden interviews aan traditionele media. Een spontaan interview met jongeren gebeurt al helemaal nooit.

Paus Franciscus staat bekend om zijn openheid. Hij praat graag met jongeren en is een stuk minder formeel dan zijn voorganger, Benedictus.

1-aprilgrap?

De jongeren geven later vandaag een persconferentie over hun gesprek. Dan worden meer details bekend over de ontmoeting. Op Twitter hebben ze ontkend dat het om een 1-aprilgrap gaat.

Het interview wordt donderdag uitgezonden bij de VRT. Het Belgische Journaal heeft er gisteren al een fragment van uitgezonden.

STER reclame