1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Buitenlanders kandidaat voor PvdD

De Partij voor de Dieren heeft een Amerikaan, een Canadees en een Zuid-Afrikaan op de kandidatenlijst gezet voor de Europese verkiezingen. Volgens de partij biedt de Kieswet de mogelijkheid buitenlandse burgers op de lijst te plaatsen, zelfs als ze uit landen komen buiten de Europese Unie.

De niet-Europese kandidaten zijn de Zuid-Afrikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar John. M. Coetzee, Tom Regan, een Amerikaanse emeritus-hoogleraar filosofie die zicht bezighoudt met dierenrechten en de Canadese hoogleraar en politiek-filosoof Will Kymlicka die multiculturalisme als specialisme heeft. Ze fungeren als lijstduwer.

Lijsttrekker

Het partijcongres van de PvdD heeft in Doorn als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen het Groningse Statenlid Anja Hazekamp aangewezen.

De nummers twee en drie zijn Corinne Cornelisse, fractiemedewerker van de partij, en Frank Wassenberg. Hij is een van de bestuursleden.

Nederlandse lijstduwers

Behalve buitenlandse lijstduwers heeft de Partij voor de Dieren ook een aantal bekende Nederlanders aan zich gebonden voor de Europese verkiezingen. Onder hen zijn de schrijvers Maarten Biesheuvel, A.F.Th. van der Heijden, Jan Siebelink en Mensje van Keulen.

Andere lijstduwers met een culturele achtergrond zijn cabaretier Guido Weijers, actrice Babette van Veen en filmmaker Eddy Terstall.

Daarnaast zijn advocaat Peter Nicolaï en de hoogleraren Ewald Engelen en Paul Cliteur aan de kandidatenlijst verbonden, in de hoop dat ze veel stemmen gaan trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl