NOS WielrennenAangepast

Westra wint slotetappe in Catalonië

Lieuwe Westra heeft de zevende en laatste etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Nederlandse renner van Astana kwam na een geslaagde ontsnapping solo over de finish in Barcelona.

De eindzege van de zevendaagse koers ging voor de tweede keer naar de Spanjaard Joaquim Rodriguez.

Westra maakte met Michel Kreder en Stef Clement deel uit van een groep van dertien renners, die al vroeg en in de stromende regen de benen namen. Met 30 kilometer voor de boeg was er nog een vijftal vluchters over, waarna Westra alleen doorging.

De tijdrijder pur sang gaf vervolgens de zege niet meer uit handen. In de laatste kilometers deden Alberto Contador en Tejay Van Garderen nog een gooi naar de eindzege, maar Rodríguez hield met verve stand.

Westra dolgelukkig met eerste zege voor Astana

Westra kon zijn geluk niet op na zijn overwinning. "Het is heel belangrijk voor mij om een zege te behalen voor Astana. Met nog 2,5 ronden te gaan, was ik er wel zeker van dat ik zou kunnen winnen. Ik was een van de betere klimmers in de kopgroep. Toen ik weg reed, wist ik dat het voor de anderen vrij lastig zou worden om mij terug te halen."

Westra voelde zich zondag heel sterk. "Het was een lastige wedstrijd, maar ik had goede benen. Ik zag Thomas Voeckler in de aanval gaan en ik dacht: dat kan ik beter. Ik heb gewacht op het juiste moment en op de top van de beklimming ben ik er voor gegaan. Gelukkig lukte het mij om het vol te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl