NOS NieuwsAangepast

Betoging tegen juweliersvrouw

Op het Stadhuisplein in Eindhoven hebben zo'n dertig tot veertig mensen gedemonstreerd tegen de juweliersvrouw uit Deurne, die vrijdag mogelijk twee overvallers doodschoot. De betogers vinden dat de vrouw ten onrechte als een held wordt gezien.

Het is niet zeker of de vrouw van de juwelier de twee overvallers vrijdag heeft doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie heeft daar niets over bekendgemaakt. De demonstratie was wel tegen haar gericht.

Koelbloedig

Een van de betogers noemde de vrouw "een koelbloedige moordenaar die berecht moet worden". Op een spandoek stond "Marina is geen held".

Er was geen vergunning aangevraagd voor de demonstratie. De politie gaf de groep ongeveer een kwartier de tijd en vroeg daarna de betogers te stoppen. Volgens een woordvoerder van de politie ging iedereen rustig uit elkaar.

Zelfverdediging

Het juweliersechtpaar in Deurne werd eergisteren overvallen. De twee overvallers werden na een worsteling doodgeschoten. Omwonenden zeiden dat de vrouw de schutter was.

Het OM maakte afgelopen avond bekend dat de handelwijze van het echtpaar lijkt op zelfverdediging. De twee zijn op vrije voeten. Advocaat Peter Plasman zei in Nieuwsuur dat het "zeer opmerkelijk" is dat het OM na één dag onderzoek al spreekt van noodweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl