Brand bij Bandidos Heerhugowaard

Aangepast

Bij het clubgebouw van de motorclub Bandidos in Heerhugowaard is vannacht brand gesticht. Het was de eerste nacht dat er geen politiebewaking voor de deur stond sinds deze week bekend werd dat de Bandidos er zijn gevestigd. Burgemeester Ter Heegde spreekt van "een vervelend incident".

Volgens de politie plaatsten onbekenden pallets tegen het gebouw en staken ze die in brand. Het vuur sloeg naar binnen en de ramen sprongen. De brandweer had de brand snel onder controle.

Camera's

Juist gisteren werd de permanente politiebewaking bij het clubhuis vervangen door camerabeveiliging. Volgens de burgemeester was dat "uit voorzorg": grote problemen door de komst van de motorclub zei hij toen niet te verwachten.

Nu zegt Ter Heegde dat de brand op hem overkomt als "een reactie". Het incident bewijst volgens hem dat de camerabewaking terecht is. Hij zegt dat de brandweer is ingeschakeld toen het vuur op de camera's was te zien. Onderzocht wordt of de daders herkenbaar in beeld zijn.

Spanningen

De Noord-Hollandse afdeling van de Bandidos is de tweede die de motorclub in korte tijd heeft geopend in Nederland. Gevreesd wordt dat de opmars van de Bandidos leidt tot spanningen onder concurrerende clubs als de Hells Angels.

STER Reclame