NOS NieuwsAangepast

Levenslang voor moord om 4 euro

In Dublin heeft een 42-jarige Nederlander levenslang gekregen voor de moord op zijn Nederlandse huisgenoot. Jacky L. stak het slachtoffer neer na een ruzie over een rekening van 4 euro.

De twee mannen woonden en werkten al een paar maanden samen in de Ierse hoofdstad. Ze konden het niet zo goed met elkaar vinden. L. stoorde zich aan zijn huisgenoot, omdat die volgens hem zijn rekeningen niet snel genoeg betaalde, niet schoonmaakte en midden in de nacht kookte.

Op 1 december 2012 kregen de twee ruzie om een internetrekening. De huisgenoot weigerde die te betalen en gaf aan dat hij wilde verhuizen. De ruzie liep uit de hand en L. stak zijn Marokkaans-Nederlandse huisgenoot met 21 messteken dood.

Vlucht

Na de moord ging L. ervandoor. Naar eigen zeggen was hij bang dat het spook van zijn huisgenoot zou rondwaren in de woning en hem zou achtervolgen.

L. vluchtte heel Europa door, tot zijn geld en antidepressiva in Rome opraakten. Hij gaf zich aan bij de lokale politie en werd overgebracht naar Ierland. Daar werd hij gearresteerd.

Ziek

Tegen de Ierse politie zei L. dat hij geestelijk niet in orde is. Hij is jaren geleden overspannen geraakt en toen zeiden artsen dat hij een borderline-patiënt was. Maar hij mocht de ziekte niet gebruiken als verdediging in de rechtbank.

Tijdens de rechtszaak noemde L. zichzelf een psychopaat die met 100 procent zekerheid schuldig is. Hij beschreef de moord als een bloedbad en zei dat hij de doodstraf verdient.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl