Tientallen Marokkanen in Rotterdam hebben vanmiddag aangifte gedaan tegen Geert Wilders, vanwege zijn uitspraken van vorige week. Een groep mensen liep na het vrijdagmiddaggebed in een moskee naar het politiebureau aan de Schiedamseweg.

Volgens verslaggever Theo Verbruggen was de sfeer gemoedelijk en werden mensen vriendelijk geholpen door politieagenten. De aanwezigen kregen aangifteformulieren die ze konden invullen. Buiten het politiebureau stonden gesluierde vrouwen met Nederlandse vlaggen.

Hoeveel mensen precies aangifte hebben, is nog niet bekend. Theo Verbruggen schat ongeveer honderd.

Aboutaleb

Dinsdag deden in Nijmegen ongeveer vijfhonderd mensen aangifte tegen Wilders na oproep van college van burgemeester en wethouders. Ook burgemeester Bruls deed aangifte.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft geen aangifte gedaan. Het Algemeen Dagblad meldt dat het Landelijk Beraad Marokkanen kritisch is over de terughoudende reactie van burgemeester Aboutaleb op de oproep van Geert Wilders tot minder Marokkanen. "Het zou Aboutaleb sieren als hij duidelijk stelling neemt en namens het gemeentebestuur aangifte doet. Maar ik hoor hem niet", zegt een woordvoerder.

De politie in Utrecht zet morgen extra mensen in, omdat verwacht wordt dat daar honderden mensen aangifte gaan doen tegen Wilders. Op Facebook worden Utrechters opgeroepen om aangifte te doen.

STER reclame