NOS Voetbal Aangepast

PEC in finale na fout Gentenaar

PEC Zwolle heeft voor de derde keer in zijn bestaan de nationale bekerfinale bereikt. De ploeg van trainer Ron Jans won in eigen huis met 2-1 van NEC.

In het eerste halfuur gebeurde er, op schoten van Alireza Jahanbakhsh en Joost Broerse na, niet zo heel veel. Vervolgens was het PEC dat de score opende. Bart van Hintum rommelde de bal tot bij Jesper Drost, die doelman Dennis Gentenaar met een precies schot passeerde.

Even later was Joost Broerse met een vrije trap van 35 meter dicht bij de 2-0, maar Gentenaar ranselde de bal fraai uit de bovenhoek. Nog voor rust was het aan de overkant wel raak: een vrije trap van Ryan Koolwijk belandde via het hoofd van Michael Higdon bij Kevin Conboy, die met een fraaie volley voor 1-1 zorgde. Mateusz Klich schoot daarna nog rakelings over het doel van NEC.

Kansjes voor NEC

Na rust bleef het even rommelig als spannend. PEC had wat meer balbezit, maar de kansjes waren voor het counterende NEC. Diederik Boer keerde een inzet van Christoph Hemlein, Higdon schoot over nadat hij Van Hintum de bal had afgepakt en even later 'vergat' de Schot uit te halen nadat hij door Jahanbakhsh vrij voor Boer was gezet.

Tien minuten voor tijd ging de ervaren Gentenaar, die tot dan prima had gekeept, gruwelijk de fout in bij een afstandsschot van Maikel van der Werff. De 38-jarige sluitpost leek de bal simpel tegen te houden, liet hem echter onder zich door glippen en zag de bal langzaam in zijn doel rollen.

STER reclame