NOS NieuwsAangepast

Groepsaangifte tegen Wilders

In Nijmegen staan honderden mensen klaar om aangifte te doen tegen Geert Wilders. Het college van burgemeester en wethouders had Nijmegenaren opgeroepen om ook aangifte te doen van discriminatie. Aanleiding zijn de uitspraken van Wilders over Marokkanen.

Burgemeester Bruls en alle leden van het college (D66, GroenLinks en PvdA) zijn aan het einde van de ochtend naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat in Nijmegen vertrokken. De aangifte groeide uit tot een protest van een paar honderd mensen. Ook het bestuur van de Radboud Universiteit gaat aangifte doen.

"Bah, bah, bah"

Bruls zegt dat men in Nijmegen zich al jaren ergert aan het vreselijk ongenuanceerd wegzetten van mensen door Wilders. "We denken dat er nu een lijn is overschreden. Het is uitzonderlijk dat je als college aangifte doet. Het is ook een uitzonderlijke set van uitspraken van Geert Wilders, waar ik alleen maar bah, bah, bah over kan roepen", zei de Nijmeegse CDA-burgemeester bij Omroep Gelderland.

De afgelopen week is de politie overstelpt door aangiftes tegen Wilders. Hoeveel mensen aangifte hebben gedaan is niet bekend, omdat het OM de tel inmiddels kwijt is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl