Bayern München kan vanavond voor de 24ste keer kampioen van Duitsland worden. Der Rekordmeister moet dan nog wel even winnen bij Hertha BSC, maar er is helemaal niemand die daaraan twijfelt.

Bayern kende in 2012/2013 een ongekend succesvol seizoen. Met trainer Jupp Heynckes op de bank won de club uit München de landstitel, de Duitse beker en de Champions League. Afgelopen zomer was een veelgestelde vraag: wat zou de nieuwe trainer, Pep Guardiola, in hemelsnaam nog beter kunnen doen?

Inmiddels is het eind maart en de Spaanse succestrainer ligt prima op koers om nóg een indrukwekkender seizoen neer te zetten. In de Champions League en de Duitse beker is Bayern nog volop in de race als topfavoriet. In de competitie kan Guardiola vanavond al, met betere cijfers dan zijn voorganger, de titel binnenhalen.

Cijfers

De cijfers die der Bundesliga-Dominator kan overleggen, spreken voor zich: Bayern München heeft al 18 competitieduels op rij gewonnen. Van de 26 Bundesliga-duels tot nu toe werden er 24 winnend afgesloten: alleen tegen SC Freiburg en Bayer Leverkusen permitteerde het Beierse sterrenensemble zich een gelijkspel. Al met al is Bayern al 51 Bundesliga-duels op rij ongeslagen.

Guardiola kan vanavond ook meteen het record van 'vroegste kampioen van Duitsland' van Heynckes afpakken. Want nog nooit werd een Duitse club al in maart en op de 27ste speeldag kampioen. Heynckes had het record sinds vorig seizoen in handen, maar werd toen 'pas' op 6 april, op de 28ste speeldag, Deutscher Meister.

Bescheiden feestje

Mocht Hertha BSC overigens punten weten af te snoepen van Bayern, dan kan de titel nog worden binnengehaald als Borussia Dortmund vanavond in de Kohlenpott-Derby tegen Schalke 04 punten verliest. Hoe de titel ook wordt bereikt: Bayern gaat in Berlijn wel een feestje vieren.

"Als je kampioen wordt, moet je dat ook vieren", zei Guardiola een dag voor de wedstrijd. "Het kampioenschap is de belangrijkste titel. Dan is het in ieder geval al een goed seizoen."

Daarom neemt de Spaanse trainer vanavond alle spelers en begeleiders mee naar Berlijn. Alleen Uli Hoeness is er niet bij, voor het eerst in 45 jaar. Het Bayern-vliegtuig zal pas woensdagmiddag weer terugvliegen naar München. Arjen Robben ziet een bescheiden Titel-Party ook wel zitten: "Natuurlijk gaan we het wel een beetje vieren. Maar de vreugde zal niet lang duren. We hebben nog iedere twee, drie dagen een wedstrijd."

Bierdouche?

Ook Guardiola vertrouwt op zijn selectie: "De spelers zijn intelligent. Over twee weken is er Champions League." De Spanjaard toonde zich wel al enigszins ongerust over de tradionele bierdouche voor de trainer. "Misschien ga ik meteen na het eindsignaal wel naar de kleedkamer. Ik denk niet dat de spelers me kunnen inhalen", aldus Guardiola, die niet als een Feierbiest bekendstaat.

STER reclame