NOS NieuwsAangepast

Karakus weg om verkiezingsverlies

De Rotterdamse leider van de PvdA Hamit Karakus stapt op. Het dramatische verlies bij de verkiezingen van vorige week is daarvoor de reden. De partij ging van 14 naar 8 zetels.

Hij zegt in een verklaring dat hij niet meteen wilde terugtreden. "De afgelopen dagen heb ik mijn tijd en energie gestoken in de nieuwe fractieleden. Ik wilde hen hoop en vertrouwen geven in de toekomst. Na een paar bijeenkomsten heb ik alle vertrouwen. De fractie kijkt vooruit en wil strijden voor een sociaal en sterk Rotterdam. De nieuwe fractie heeft alle talenten in zich om dat waar te maken."

Hij bedankte de kiezers die zijn blijven stemmen op de PvdA. "Ik wil iedereen bedanken voor de mooie jaren, de mensen die afgelopen woensdag op de PvdA hebben gestemd in het bijzonder."

De PvdA Rotterdam respecteert het besluit van Karakus.

Hilhorst

Eerder besloot de Amsterdamse PvdA-leider Pieter Hilhorst al weg te gaan, omdat de partij ook in de hoofdstad sterk heeft verloren en niet meer de grootste fractie is.

Karakus stopt ook per direct in het demissionaire college van Rotterdam. Hij is twee periodes wethouders geweest en was vooral bekend van zijn inzet voor de bouw en Rotterdam-Zuid. Karakus is zoon van een Turkse gastarbeider in Rotterdam. Voordat hij de politiek inging was hij politieman en makelaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl