AZ wint thuis van PEC Zwolle

Aangepast

AZ heeft goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De nummer zeven van de eredivisie won thuis met 2-1 van naaste concurrent PEC Zwolle, de nummer acht op de ranglijst.

Ondanks het drukke programma trad AZ op nagenoeg volle sterkte aan. Drie dagen na het Europa League-duel met Anzji Machatsjkala en vier dagen voor de bekerwedstrijd tegen AJax ontbrak alleen de geschorste Jan Wuytens.

De Alkmaarders waren in de eerste helft oppermachtig, maar het overwicht leverde slechts twee treffers op. Een voorzet van Steven Berghuis vloog langs het hoofd van Aron Jóhannsson ineens in het doel en Nemanja Gudelj schoot van dichtbij raak na chaotisch verdedigen van de Zwollenaren.

Vervolgens lieten onder anderen Roy Beerens, Jeffrey Gouweleeuw en Jóhannsson namens AZ legio kansen onbenut, waarna PEC kort voor rust onverwacht iets terug deed. Uit een voorzet van Jesper Drost kopte Mustafa Saymak raak.

Jóhansson mist penalty

Kort na de pauze kon Jóhannsson het duel beslissen toen de bal op de stip belandde nadat hij gevloerd was door Joost Broerse. Zijn strafschop werd echter gestopt door Diederik Boer. Ook Gudelj verzuimde het duel op slot te gooien; hij schoof de bal rakelings naast het verlaten doel. Johann Gudmundsson had het geluk evenmin aan zijn zijde; de invaller schoot op de lat. PEC mocht daardoor blijven hopen, maar een punt zat er niet in voor de Zwollenaren.

STER Reclame